Wie we zijn

De Fikserij biedt maatschappelijk relevant werk voor personen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Bij ons is het één en al bedrijvigheid. We bieden een ruim aanbod van verschillende productie- ateliers. We vinden het belangrijk om kwalitatief werk te leveren voor onze opdrachtgevers. Daarbij houden we rekening met ieders tempo en elke medewerker neemt een aangepaste taak op. Samen met het team brengen we de opdrachten tot een goed einde.

Wat we doen

Handling

We voeren een aantal taken uit in opdracht van externe partners. Niet alleen inpakken, etiketteren en orderpicking, maar ook administratieve- en logistieke taken.

We hebben toffe samenwerkingen met Blommm, FibreMood, , MicMacMiniscule, Cyclowax, Wondr, Planet B, …

Naaiatelier
Het naaiatelier draait op volle toeren. We werken voornamelijk in opdracht van Eva Mouton, maar ook naaiopdrachten van Wolvis, Atelier Jean, MicMacMiniscule, rolden al vanonder de naaimachine.
Ook ons eigen nieuw label ReTent, wordt door onze medewerkers helemaal vervaardigd.
Recup-atelier

Hier gaan we aan de slag met alles wat met recup te maken heeft. Zo hebben we een samenwerking met een Kringloopwinkel, waar we speelgoed en spelletjes sorteren en controleren.

Daarnaast is er ook  een sterke focus op upcycling en recycling. Echt handwerk komt hier dus ook aan bod, en dat zie je aan de prachtige eindproducten. We maken keramiek voor onze eigen webshop Wijs Gemaakt en op bestelling. We toveren oude materialen om tot een nieuw en waardevol product. Zo maken we o.a. mooie kaartjes uit handgeschept papier, gemaakt uit oude broodzakken. We bedrukken de kaartjes met leuke boodschappen en verkopen ze in onze horecazaken en op de webshop Wijs Gemaakt.

We maken we ecologische aanmaakblokjes (K- lumets) en voer veur de vogels. In ons kaarsenatelier richten we ons op het hervullen van kaarsen (o.a. voor de vuurmeesters) en het maken van kaarsjes op bestelling.

 

Logistiek atelier

Dit atelier bestaat uit  verschillende deelwerkingen:

  • We doen de was & strijk voor onze horeca, maar ook voor externe horeca klanten. Onze fietskoerier haalt met plezier je vuile was op en brengt deze proper gewassen en gestreken terug.
  • Geen zin om te strijken of een grote strijkopdracht? Breng hem binnen in De Fikserije en we bezorgen hem netjes gestreken terug. Prijslijst kan je hier terugvinden. We werken niet met dienstencheques.
  • We zijn zelf verantwoordelijk voor het proper houden van onze ateliers en de gemeenschappelijke ruimtes van het gebouw. Onze  poetsmedewerker zorg je voor kraaknette ruimtes en bezorg je iedereen een tevreden glimlach.

Wasserij (Merelbeke)

Hier focussen we op het industrieel wassen van kledij en beddengoed voor de woningen.


Meer info of wil je graag samenwerken?

Neem een kijkje in onze flyer voor bedrijven.

  • Locaties: Co-creatie ruimte Maaket, Tapuitstraat 9, 9000 Gent en Fraterstraat 45, 9820 Merelbeke
  • Openingsuren: Elke werkdag van 9.00u tot 16.00u
  • Contact: [email protected]